Connect with us

Mégsem jéghegy okozta a Titanic vesztét, állítja egy szakértő

Női sarok

Mégsem jéghegy okozta a Titanic vesztét, állítja egy szakértő

Mégsem jéghegy okozta a Titanic vesztét, állítja egy szakértő

Metro és a 24.hu, illetve a sima8.hu számolt be arról, hogy a legfrissebb kutatási eredmények arra világítanak rá, nem a jéghegy volt az, ami a Titanic vesztét okozta, hanem egy a kazánteremben korábban keletkezett tűz.

“Senan Molony újságíró, aki 30 éve tanulmányozza a Titanic katasztrófáját, olyan fotókat vizsgált, amiket a hajó fő villamosmérnökei készítettek közvetlenül az előtt, hogy a Titanic április 10-én kifutott tesztútjára a belfasti kikötőből. Molony közel kilenc méteres fekete foltokat fedezett fel, épp azon a területen, ahol a jéghegy később felszakította a hajótestet. Szakértők igazolták, hogy a foltok egy tűz nyomai, ami az egyik kazánteremben ütött ki.

Vagyis a jéghegy azért tett akkora kárt a hajótestben, mert tűzben meggyengült az acél. Molony azt mondja, hogy ezeket a foltokat eddig senki sem vizsgálta. Az újságíró megkérdezett anyagszakértőket, akik szerint, egy akkora tűz, amekkorára a nyomok utalnak, nagyjából 75 százalékkal gyengíti meg az acélt” – írja a 24.hu

Korábban az is szóba került, hogy a Titanic tragédiája, nem volt más, mint egy korabeli biztosítási csalás, ami ha igaz, akkor azt is számításba kell venni, hogy a tűz, mely meggyengítette az acélt, lehet szándékos ember által megtervezett szabotálás eredménye.

Szóval egyre inkább úgy tűnik, hogy a katasztrófa, melyet az egész világ ismer, és amiről azt hittük mindent tudunk, rengeteg meglepetést okozhat még napjainkban is.

Folytatom az olvasást
Olvass hasonló témájú cikkeket lejjebb görgetve
Kattints és kommentelj!

válasz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még több itt: Női sarok

Ezeket olvasta már?

To Top