Connect with us

Birkózó-vb – Korpási Bálint döntőbe jutott

Sport

Birkózó-vb – Korpási Bálint döntőbe jutott

A negyed- és az elődöntőben sem tudták megállítani Korpási Bálintot, aki így bejutott a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájának fináléjába a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK (volt Syma) Csarnokban, melynek első napján Galambos Ramóna (55 kg) a bronzéremért mérkőzik majd szombat este.

Az Európa Játékokon második, idei Európa-bajnoki harmadik Korpási első két meccsén elért küzdelmes sikereit követően a lengyel David Karecinski ellen nagyon sima győzelmet aratott.
A magyar birkózó rögtön a kezdés után villámgyors derékra támadást mutatott be, melyből eldobta ellenfelét, s 4-0-ra vezetett. A folytatásban továbbra is az ő akarata érvényesült, a lengyel küzdött, de eredménytelenül, s már a szünetig majdnem technikai tust jelentő, nyolcpontos hátrányba került, egy intés és egy dobás nyomán (7-0). A szünet sem segített Karecinskinek, Korpási ugyanis a második szakaszban, fél perc után derékon ragadta, eldobta, így 11-0-ás technikai tussal győzött.
A négy között az a román Ilie Cojocari várt a BVSC birkózójára, akit márciusban az Eb bronzmeccsén simán vert. A mérkőzés képe nagyon hasonló volt a rigaiéhoz, ugyanis Korpási egyik akciót a másik után hajtotta végre. Az első percben mögé került, majd a kiemelésből kimenekült a szőnyegről a román, így 4-0-ra vezetett a magyar. Aztán a folytatásban még két levitel következett, így két és fél perc alatt technikai tussal véget ért a meccs (8-0).
“Nehezen indult ez a nap, nagyon feszült voltam, s a kirgiz fiú ellen meg is szenvedtem – értékelt az MTI-nek Korpási Bálint. – A szerb elleni második meccsemen már jobb volt a helyzet, ott dominált az erő, aztán a lengyel és most a román fiú ellen is jól ment a birkózás.”
A fináléban Korpási a négy között a világ- és Európa-bajnok azeri Haszan Alijevet legyőző moldovai Daniel Cataragával csap majd össze.
Az éremmérkőzések 17.30-kor kezdődnek, s Korpási mellett Galambos Ramóna is szőnyegre lép majd, méghozzá az 55 kilósok egyik bronzcsatájában a kazah Aijm Abdildina ellen.

MTI

Folytatom az olvasást
Olvass hasonló témájú cikkeket lejjebb görgetve
Kattints és kommentelj!

válasz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még több itt: Sport

Ezeket olvasta már?

To Top